Banoffee cake
Mooi is-ie hé? Een precies werkje, maar je maakt gegarandeerd indruk.
Aan de slag
Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Voeg de kristalsuiker toe en roer totdat de suiker is gekarameliseerd rond de noten. Laat afkoelen op bakpapier. Week de gelatine 10 min. in water.
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Meng de crème fraîche erdoor. Pureer de bananen in de keukenmachine. Verhit het water tegen de kook aan en los de espresso hierin op. Knijp de gelatine uit en los op in de koffie. Klop de bananenpuree en de gelatinekoffie door het slagroommengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de cake in plakken van een ½ cm en bekleed hiermee de bodem en de 4 zijkanten van een met bakpapier beklede cakevorm. Houd 4 plakken achter. Schenk de helft van het bananen-roommengsel in de vorm. Hak de gekaramelliseerde noten grof en strooi in de vorm. Schenk de rest van de bananenroom erover. Dek af met de rest van de cakeplakken. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Zet ondertussen het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan, schenk er water bij tot het blikje onder staat en kook in 2½ uur tot karamel. Voeg water toe als het blikje niet meer onder staat. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Neem de cake uit de koelkast en stort op een grote, platte schaal. Verwijder het bakpapier. Open het blikje gecondenseerde melk en verdeel de daarin ontstane karamel over de cake.
Leg de maltesers in schuine rijen op de cake. Zorg dat er tussen elke rij ca. 1 ½ cm ruimte zit zodat er later nog een rij maltesers tussen past. Bestrooi de rijen met poedersuiker. Leg daarna in alle open ruimten de rest van de maltesers.
Banoffee cake
Instructievideo - 00:57 min.
Banoffee cake
Mooi is-ie hé? Een precies werkje, maar je maakt gegarandeerd indruk.
nagerecht
null personen
765 kcal
45 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Voeg de kristalsuiker toe en roer totdat de suiker is gekarameliseerd rond de noten. Laat afkoelen op bakpapier. Week de gelatine 10 min. in water.
Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker tot deze lobbig is (vrij dik, maar niet stijf). Meng de crème fraîche erdoor. Pureer de bananen in de keukenmachine. Verhit het water tegen de kook aan en los de espresso hierin op. Knijp de gelatine uit en los op in de koffie. Klop de bananenpuree en de gelatinekoffie door het slagroommengsel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Snijd de cake in plakken van een ½ cm en bekleed hiermee de bodem en de 4 zijkanten van een met bakpapier beklede cakevorm. Houd 4 plakken achter. Schenk de helft van het bananen-roommengsel in de vorm. Hak de gekaramelliseerde noten grof en strooi in de vorm. Schenk de rest van de bananenroom erover. Dek af met de rest van de cakeplakken. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Zet ondertussen het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan, schenk er water bij tot het blikje onder staat en kook in 2½ uur tot karamel. Voeg water toe als het blikje niet meer onder staat. Laat minimaal 1 uur afkoelen. Neem de cake uit de koelkast en stort op een grote, platte schaal. Verwijder het bakpapier. Open het blikje gecondenseerde melk en verdeel de daarin ontstane karamel over de cake.
Leg de maltesers in schuine rijen op de cake. Zorg dat er tussen elke rij ca. 1 ½ cm ruimte zit zodat er later nog een rij maltesers tussen past. Bestrooi de rijen met poedersuiker. Leg daarna in alle open ruimten de rest van de maltesers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
115 g gezouten pecannoten
50 g kristalsuiker
4 blaadjes gelatine
250 ml verse slagroom
24 g vanillesuiker
125 g crème fraîche
5 bananen
50 ml water
2 espressosticks
1 marmercake
397 g gecondenseerde volle melk
600 g Maltesers
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
cakevorm 30 cm