Tres leches
bewaar
bewaar

Tres leches

Zoetekauwen opgelet! Deze Latijns-Amerikaanse klassieker van 3 soorten melk wordt doordrenkt met een mengsel van volle melk, gecondenseerde melk en koffiemelk, wat resulteert in een textuur waar je sowieso gek op wordt.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd / 3 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 C. Bedek de bodem van de taartvorm met een passend stuk bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom.

Splits de eieren en doe de dooiers en het eiwit in ruime, aparte kommen. Doe de helft van de suiker bij de dooiers en klop met een handmixer licht en luchtig. Schenk er langzaam 100 ml melk erbij, terwijl je blijft kloppen op een lage stand.

Maak de gardes goed schoon en klop het eiwit met de rest van de suiker stijf.

Spatel de bloem in delen door de eidooiers. Spatel dan in delen het eiwit door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in 25-30 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als die er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cake 10 min. afkoelen op kamertemperatuur.

Doe ondertussen de rest van de melk met de gecondenseerde melk, de koffiemelk en het vanille-extract in een kom en meng goed met een garde.

Prik gaatjes in de cake en lepel er een paar scheppen van het melkmengsel op. Laat 5 min. intrekken en doe er dan nog wat melk op. Ga zo door tot het melkmengsel op is en zet de taart tussendoor steeds in de koelkast. Laat de taart daarna 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm. Haal daarvoor een spatel langs de randen van de vorm en steek op een paar plekken de spatel voorzichtig een stukje onder de cake. Leg er een groot bord op en keer de vorm samen met het bord om.

Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf met de handmixer. Bestrijk de cake met de slagroom. Snijd de taart in 20 rechthoekige stukken.

bereidingstipDe taart kan ook een dag van tevoren worden gemaakt; bak dan de cake en zet met het melkmengsel er al in afgedekt in de koelkast. Bedek de dag van serveren pas met de slagroom.
achtergrondinfo’Leche’ is het Spaanse woord voor melk. Tres Leches-taart is een vrij natte taart uit Latijns-Amerika. Het is waarschijnlijk dat de traditie van taart, koek en brood onderdompelen in vloeistof is overgekomen uit Engeland. Zo konden oude, droge deegwaren worden opgekrikt tot sappige desserts. Met de opkomst van gecondenseerde melk is deze populaire leches-variant ontstaan.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tres leches

Zoetekauwen opgelet! Deze Latijns-Amerikaanse klassieker van 3 soorten melk wordt doordrenkt met een mengsel van volle melk, gecondenseerde melk en koffiemelk, wat resulteert in een textuur waar je sowieso gek op wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig