Tres leches
Zoetekauwen opgelet! Deze Latijns-Amerikaanse klassieker van 3 soorten melk wordt doordrenkt met een mengsel van volle melk, gecondenseerde melk en koffiemelk, wat resulteert in een textuur waar je sowieso gek op wordt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Bedek de bodem van de taartvorm met een passend stuk bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom.
Splits de eieren en doe de dooiers en het eiwit in ruime, aparte kommen. Doe de helft van de suiker bij de dooiers en klop met een handmixer licht en luchtig. Schenk er langzaam 100 ml melk erbij, terwijl je blijft kloppen op een lage stand.
Maak de gardes goed schoon en klop het eiwit met de rest van de suiker stijf.
Spatel de bloem in delen door de eidooiers. Spatel dan in delen het eiwit door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in 25-30 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als die er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cake 10 min. afkoelen op kamertemperatuur.
Doe ondertussen de rest van de melk met de gecondenseerde melk, de koffiemelk en het vanille-extract in een kom en meng goed met een garde.
Prik gaatjes in de cake en lepel er een paar scheppen van het melkmengsel op. Laat 5 min. intrekken en doe er dan nog wat melk op. Ga zo door tot het melkmengsel op is en zet de taart tussendoor steeds in de koelkast. Laat de taart daarna 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm. Haal daarvoor een spatel langs de randen van de vorm en steek op een paar plekken de spatel voorzichtig een stukje onder de cake. Leg er een groot bord op en keer de vorm samen met het bord om.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf met de handmixer. Bestrijk de cake met de slagroom. Snijd de taart in 20 rechthoekige stukken.
Tres leches
Zoetekauwen opgelet! Deze Latijns-Amerikaanse klassieker van 3 soorten melk wordt doordrenkt met een mengsel van volle melk, gecondenseerde melk en koffiemelk, wat resulteert in een textuur waar je sowieso gek op wordt.
nagerecht
null porties
225 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 C. Bedek de bodem van de taartvorm met een passend stuk bakpapier. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom.
Splits de eieren en doe de dooiers en het eiwit in ruime, aparte kommen. Doe de helft van de suiker bij de dooiers en klop met een handmixer licht en luchtig. Schenk er langzaam 100 ml melk erbij, terwijl je blijft kloppen op een lage stand.
Maak de gardes goed schoon en klop het eiwit met de rest van de suiker stijf.
Spatel de bloem in delen door de eidooiers. Spatel dan in delen het eiwit door het beslag. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de cake in 25-30 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als die er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cake 10 min. afkoelen op kamertemperatuur.
Doe ondertussen de rest van de melk met de gecondenseerde melk, de koffiemelk en het vanille-extract in een kom en meng goed met een garde.
Prik gaatjes in de cake en lepel er een paar scheppen van het melkmengsel op. Laat 5 min. intrekken en doe er dan nog wat melk op. Ga zo door tot het melkmengsel op is en zet de taart tussendoor steeds in de koelkast. Laat de taart daarna 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm. Haal daarvoor een spatel langs de randen van de vorm en steek op een paar plekken de spatel voorzichtig een stukje onder de cake. Leg er een groot bord op en keer de vorm samen met het bord om.
Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf met de handmixer. Bestrijk de cake met de slagroom. Snijd de taart in 20 rechthoekige stukken.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g patentbloem
1½ tl bakpoeder
½ tl zout
5 scharreleieren
200 g kristalsuiker
270 ml volle melk
400 g gecondenseerde melk in blik
200 ml koffiemelk
1 tl vanille-extract
250 ml verse slagroom
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
vierkante taartvorm (22 x 22 cm, ingevet)
bakpapier
zeef