Chocoladekoekjes met amandelen
Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de bloem, het amandelmeel en een mespunt zout. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd 4/5 van de boter in blokjes en doe samen met de suiker, het sinaasappelrasp en 2 el -sap (bij 15 stuks) in een kom.
Mix 2 min. en voeg het amandel-meelmengsel toe. Mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd. Kneed het deeg kort door en meng voorzichtig de helft van de chocoladevlokken erdoor.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 15 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.
Verwarm ondertussen ⅔ van rest van de chocoladevlokken met de rest van de boter au bain-marie. Bestrijk een deel van de koekjes met de achterkant van een lepel helemaal met de gesmolten chocola en besprenkel de rest van de koekjes met een zigzagbeweging. Verdeel de rest van de chocoladevlokken erover en laat helemaal afkoelen (De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.).
Chocoladekoekjes met amandelen
Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade!
null porties
230 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de bloem, het amandelmeel en een mespunt zout. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd 4/5 van de boter in blokjes en doe samen met de suiker, het sinaasappelrasp en 2 el -sap (bij 15 stuks) in een kom.
Mix 2 min. en voeg het amandel-meelmengsel toe. Mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd. Kneed het deeg kort door en meng voorzichtig de helft van de chocoladevlokken erdoor.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 15 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.
Verwarm ondertussen ⅔ van rest van de chocoladevlokken met de rest van de boter au bain-marie. Bestrijk een deel van de koekjes met de achterkant van een lepel helemaal met de gesmolten chocola en besprenkel de rest van de koekjes met een zigzagbeweging. Verdeel de rest van de chocoladevlokken erover en laat helemaal afkoelen (De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g geroosterde amandelen
150 g tarwebloem
100 g amandelmeel
½ sinaasappel
125 g ongezouten roomboter
50 g fijne kristalsuiker
150 g royale chocoladevlokken
Dit heb je nodig
mixer met deeghaken
uitsteekvormpje (Ø 6 cm)
bakpapier