Sesam-honingbars met amandelen
Bestrijd je middagdip met deze heerlijke snackrepen van sesam, honing, amandelen en zonnebloempitten.
Aan de slag
Breng de honing met het citroensap in een pan aan de kook en laat op middelhoog vuur koken tot goudbruin. De honing komt omhoog en gaat borrelen, dit duurt 5-8 min. Roer niet in de pan en blijf de honing in de gaten houden of hij niet te donker wordt.
Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur.
Hak de amandelen grof en voeg samen met de zonnebloempitten, het sesamzaad, de kardemom en een snufje zout toe aan de honing. Roer goed door tot alle honing is opgenomen.
Besmeer de vellen bakpapier met de olie. Leg 1 vel bakpapier met de ingevette kant naar boven in een platte schaal of op een bord en verdeel het honingmengsel er gelijkmatig over. Leg het andere vel bakpapier met de ingevette kant naar beneden erover en druk met de hand uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.
Laat 30 min. afkoelen in de koelkast en snijd vervolgens in stukken. Zet terug in de koelkast en laat nog 1 uur afkoelen.
Sesam-honingbars met amandelen
Bestrijd je middagdip met deze heerlijke snackrepen van sesam, honing, amandelen en zonnebloempitten.
null porties
140 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Breng de honing met het citroensap in een pan aan de kook en laat op middelhoog vuur koken tot goudbruin. De honing komt omhoog en gaat borrelen, dit duurt 5-8 min. Roer niet in de pan en blijf de honing in de gaten houden of hij niet te donker wordt.
Verhit ondertussen een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. op middelhoog vuur.
Hak de amandelen grof en voeg samen met de zonnebloempitten, het sesamzaad, de kardemom en een snufje zout toe aan de honing. Roer goed door tot alle honing is opgenomen.
Besmeer de vellen bakpapier met de olie. Leg 1 vel bakpapier met de ingevette kant naar boven in een platte schaal of op een bord en verdeel het honingmengsel er gelijkmatig over. Leg het andere vel bakpapier met de ingevette kant naar beneden erover en druk met de hand uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik.
Laat 30 min. afkoelen in de koelkast en snijd vervolgens in stukken. Zet terug in de koelkast en laat nog 1 uur afkoelen.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g bloemenhoning
1 tl citroensap
75 g wit sesamzaad
25 g zwart sesamzaad
50 g geroosterde amandelen
50 g zonnebloempitten
½ tl gemalen kardemom
1 tl zonnebloemolie
Dit heb je nodig
bakpapier