Biscotti met noten en kokos
Alsof je op een Italiaans terras een kopje koffie drinkt, maar dan gewoon in je eigen achtertuin.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma 5 min. met een mixer. Voeg de eieren toe en mix nog 1 min. Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
Meng de notenmix en de kokossnippers door het deeg en verdeel het deeg in twee delen. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ca. 30 cm lang, 5 cm breed en 1½ cm hoog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Snijd de staven in plakjes van 2 cm dik en leg deze terug op de bakplaat. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Doop ca. 10 koekjes deels in de chocola en doop voor de rest van de koekjes een vork in de chocolade en trek daarmee streepjes over de koekjes. Laat afkoelen en serveer.
Biscotti met noten en kokos
Alsof je op een Italiaans terras een kopje koffie drinkt, maar dan gewoon in je eigen achtertuin.
null porties
120 kcal
25 min. bereiden
65 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Mix de boter, suiker, 1 el rasp en het vanillearoma 5 min. met een mixer. Voeg de eieren toe en mix nog 1 min. Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Spatel rustig door het beslag.
Meng de notenmix en de kokossnippers door het deeg en verdeel het deeg in twee delen. Vorm met bebloemde of ingevette handen 2 staven van ca. 30 cm lang, 5 cm breed en 1½ cm hoog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Snijd de staven in plakjes van 2 cm dik en leg deze terug op de bakplaat. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Doop ca. 10 koekjes deels in de chocola en doop voor de rest van de koekjes een vork in de chocolade en trek daarmee streepjes over de koekjes. Laat afkoelen en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
50 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
1 tl vanillearoma
2 middelgrote eieren
250 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
125 g Duyvis unsalted nutmix walnut
50 g kokossnippers
100 g witte chocolade
Dit heb je nodig
bakpapier