Chocoladekoekjes
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng de kristal- en vanillesuiker erdoor. Snijd 250 g koude roomboter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de roomboterstukjes heel klein zijn. Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Voeg de eidooier toe aan het mengsel en kneed de massa met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breek de chocolade in stukjes. Kneed de chocolade door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vorm deegballetjes zo groot als een walnoot en leg op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Druk iets plat en bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Til het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes minstens 30 min. afkoelen.
Smelt de rest van de boter en roer in een kom een egale crème van de boter, poedersuiker en cacaopoeder. Besmeer de helft van de koekjes met een laagje chocoladecrème en plak er een tweede koekje tegenaan.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Chocoladekoekjes
nagerecht
null porties
310 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng de kristal- en vanillesuiker erdoor. Snijd 250 g koude roomboter in blokjes en leg ze in de kom. Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de roomboterstukjes heel klein zijn. Splits het ei (eiwit wordt niet gebruikt). Voeg de eidooier toe aan het mengsel en kneed de massa met koele handen snel tot een samenhangend deeg. Vorm een deegbal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breek de chocolade in stukjes. Kneed de chocolade door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vorm deegballetjes zo groot als een walnoot en leg op 5 cm afstand van elkaar op de bakplaat. Druk iets plat en bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Til het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes minstens 30 min. afkoelen.
Smelt de rest van de boter en roer in een kom een egale crème van de boter, poedersuiker en cacaopoeder. Besmeer de helft van de koekjes met een laagje chocoladecrème en plak er een tweede koekje tegenaan.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
150 g fijne kristalsuiker
8 g vanillesuiker
350 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
200 g pure chocolade
50 g poedersuiker
2 tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
bakpapier