Italiaanse champignonburger met gegrilde aubergine
De vegaburger is hot. Dus bak je vanavond een champignonburger!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een ½ cm. Halveer de tomaten. Snijd de oregano en knoflook fijn.
Bestrijk de snijkanten van de aubergine en tomaat met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine in porties in 6 min. gaar. Keer halverwege. Gril de tomaat op de snijkant 3 min.
Meng ondertussen de helft van de oregano, de knoflook, de rest van de olie en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd 4 plakken aubergine apart. Schep de rest van de aubergine en de tomaat voorzichtig om met de dressing en verdeel over een grote platte schaal.
Bak de Italiaanse bollen en champignonburgers ca. 8 min. op een rooster in het midden van de oven. Meng de ricotta met de rest van de oregano en peper. Haal 4 blaadjes van de sla los voor op de broodjes en snijd de rest grof. Schep om met de gegrilde groente.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de helft van de ricotta. Verdeel de blaadjes sla en apart gehouden aubergine erover. Leg de burgers en de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de gegrilde groente en de rest van de ricotta.
Italiaanse champignonburger met gegrilde aubergine
De vegaburger is hot. Dus bak je vanavond een champignonburger!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
22 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd ondertussen de aubergines in plakken van een ½ cm. Halveer de tomaten. Snijd de oregano en knoflook fijn.
Bestrijk de snijkanten van de aubergine en tomaat met 1/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de aubergine in porties in 6 min. gaar. Keer halverwege. Gril de tomaat op de snijkant 3 min.
Meng ondertussen de helft van de oregano, de knoflook, de rest van de olie en de azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd 4 plakken aubergine apart. Schep de rest van de aubergine en de tomaat voorzichtig om met de dressing en verdeel over een grote platte schaal.
Bak de Italiaanse bollen en champignonburgers ca. 8 min. op een rooster in het midden van de oven. Meng de ricotta met de rest van de oregano en peper. Haal 4 blaadjes van de sla los voor op de broodjes en snijd de rest grof. Schep om met de gegrilde groente.
Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helften met de helft van de ricotta. Verdeel de blaadjes sla en apart gehouden aubergine erover. Leg de burgers en de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de gegrilde groente en de rest van de ricotta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
6 tomaten
15 g oregano
1 teen knoflook
6 el milde olijfolie
3 el balsamicoazijn
4 Italiaanse bollen
4 champignon gran formaggio burgers
250 g Galbani ricotta
2 kropjes babyromainesla
Dit heb je nodig
grillpan