Duivenfilet met linzen en druiven
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer 1/3 van de sjalotten en voeg met de linzen en de tijm toe aan het kokende water. Kook de linzen in ca. 25 min. beetgaar. Snipper ondertussen de rest van de sjalotten. Halveer de druiven. Verhit 2/3 milde olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de tijm 3 min. Voeg de druiven toe en bak ze 3 min. mee. Giet de linzen af, verwijder de sjalot en tijm en voeg ze toe aan de gebakken sjalot en druiven. Schep de crema erdoor en breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm. Snijd het basilicum grof.
Dep ondertussen de duivenfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 4 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 3 min. afgedekt rusten. Besprenkel de linzen met de extra vierge olijfolie en verkruimel de kaas erover. Bestrooi met het basilicum. Serveer de duivenfilets met de linzen.
Duivenfilet met linzen en druiven
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met ruim water aan de kook. Halveer 1/3 van de sjalotten en voeg met de linzen en de tijm toe aan het kokende water. Kook de linzen in ca. 25 min. beetgaar. Snipper ondertussen de rest van de sjalotten. Halveer de druiven. Verhit 2/3 milde olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de sjalot en de rest van de tijm 3 min. Voeg de druiven toe en bak ze 3 min. mee. Giet de linzen af, verwijder de sjalot en tijm en voeg ze toe aan de gebakken sjalot en druiven. Schep de crema erdoor en breng op smaak met peper en zout. Houd op laag vuur warm. Snijd het basilicum grof.
Dep ondertussen de duivenfilets droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 4 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 3 min. afgedekt rusten. Besprenkel de linzen met de extra vierge olijfolie en verkruimel de kaas erover. Bestrooi met het basilicum. Serveer de duivenfilets met de linzen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
200 g gedroogde puy linzen
3 takjes verse tijm
250 g pitloze rode druiven
3 el milde olijfolie
2½ el crema di balsamico
7½ g verse basilicum
4 wilde duivenfilets
2 el ongezouten roomboter
1 el extra vierge olijfolie
150 g roquefort