Focaccia met rode druiven
bewaar
bewaar

Focaccia met rode druiven

Vul de deukjes van deze focaccia met rode druiven en je hebt een heerlijk brood voor bij een kaasplank. Borrelen maar!

20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Los de gist op in 600 ml lauwwarme water en meng met de sojadrink en 3 el olie. Meng dit in een grote kom met een spatel door de bloem en kneed kort tot een glad, vrij nat deeg. Dek de kom af met een vochtige schone theedoek en laat 2 uur op een warme plek rijzen.

Bestrooi een met bakpapier beklede bakplaat met bloem. Stort het deeg hierop. Bestrooi het deeg met nog wat extra bloem en rol het met de deegroller uit tot een grote lap ter grootte van de bakplaat. Laat 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Besprenkel het deeg met 2 el olie. Duw met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. staan.

Meng de rest van het water met het fijne zeezout tot het is opgelost. Besprenkel de focaccia hier royaal mee, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Verdeel de druiven over het deeg en druk ze in de kuiltjes. Bestrooi met de zeezoutvlokken en rozemarijn. Bak de focaccia ca. 25 min. tot goudgeel en knapperig. Besprenkel met de rest van de olie en laat even afkoelen tot je hem aansnijdt.

bewaartipHeb je brood over? Maak het de volgende dag een beetje nat en piep het een paar minuten op in een voorverwarmde oven van 180 °C.
wijntipHeerlijk bij dit borrelbrood: een koele, soepele rode wijn, zoals een pinot noir. Kies een vegan wijn als je het 100% vegan wil houden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Focaccia met rode druiven

Vul de deukjes van deze focaccia met rode druiven en je hebt een heerlijk brood voor bij een kaasplank. Borrelen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig