'Caprese'-tartaartje
Insalata caprese in een fancy nieuw jasje: als een tartaartje met laagjes.
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken. Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.
Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg. Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen.
Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.
'Caprese'-tartaartje
Insalata caprese in een fancy nieuw jasje: als een tartaartje met laagjes.
voorgerecht
null personen
260 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Schep in een zeef boven een kom, bestrooi met het zout en meng voorzichtig door elkaar. Laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes van een ½ cm en laat uitlekken. Houd 4 blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe ondertussen de rest van het basilicum met de olie in de beker van de staafmixer. Pureer tot kruidenolie.
Druk na 10 min. voorzichtig zo veel mogelijk vocht uit de tomaten zonder dat je ze te veel plet. Gooi het vocht niet weg. Verdeel de kookringen over 4 borden en verdeel daar de tomaten over, strijk de bovenkant glad. Verdeel de mozzarella over de tomaten. Verwijder de kookringen.
Verdeel de basilicumolie erover en besprenkel ook rondom het caprese taartje op het bord. Garneer met het achtergehouden basilicum. Bestrooi met wat zout en versgemalen zware peper.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
380 g tastytom-trostomaten
500 g vleestomaten
¼ tl zout
200 g gerookte buffelmozzarella
7½ g verse basilicum
3 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met beker
kookringen (Ø 7 cm)