Hazelnoot-chocoladecake
Cake + hazelnootpasta + chocolade = laag voor laag genieten van deze chocolade-lagencake.
25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren 5 min. met een mixer. Voeg de olie, karnemelk, suiker en espresso oploskoffie toe en mix nog 2 min. Zeef de bloem, bak-en cacaopoeder en een snufje zout boven het mengsel en mix nog 1 min.
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat ca. 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak fijn.
Klop de zuivelspread los met de hazelnootpasta en bewaar koel tot gebruik . Snijd de bovenkant van de cake eraf, zodat die vlak is en halveer de cake horizontaal. Bestrijk de onderste laag met ⅓ van de hazelnootspread. Leg de bovenste helft er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Verdeel de rest van de hazelnootspread over de bovenkant van de taart. Bestrooi de taart met de fijngehakte hazelnoten. Zet tot gebruik in de koelkast.
Hazelnoot-chocoladecake
Cake + hazelnootpasta + chocolade = laag voor laag genieten van deze chocolade-lagencake.
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
90 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren 5 min. met een mixer. Voeg de olie, karnemelk, suiker en espresso oploskoffie toe en mix nog 2 min. Zeef de bloem, bak-en cacaopoeder en een snufje zout boven het mengsel en mix nog 1 min.
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat ca. 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak fijn.
Klop de zuivelspread los met de hazelnootpasta en bewaar koel tot gebruik . Snijd de bovenkant van de cake eraf, zodat die vlak is en halveer de cake horizontaal. Bestrijk de onderste laag met ⅓ van de hazelnootspread. Leg de bovenste helft er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Verdeel de rest van de hazelnootspread over de bovenkant van de taart. Bestrooi de taart met de fijngehakte hazelnoten. Zet tot gebruik in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
125 ml zonnebloemolie
300 ml karnemelk
200 g fijne kristalsuiker
2 espressosticks
200 g tarwebloem
1 el bakpoeder
50 g cacaopoeder
50 g hazelnoten
400 g zuivelspread naturel
175 g hazelnootpasta
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)