Chocolate chip cookies
Koekjes bakken: die waar je er nooit maar eentje van kunt eten, dat moeten wel chocolate chip cookies zijn!
Aan de slag
Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel.
Voeg de chocolade druppels toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm.
Bak in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Haal met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.
Chocolate chip cookies
Koekjes bakken: die waar je er nooit maar eentje van kunt eten, dat moeten wel chocolate chip cookies zijn!
null porties
360 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel.
Voeg de chocolade druppels toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm.
Bak in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Haal met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
75 g lichte basterdsuiker
75 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
240 g tarwebloem
1 mespunt zout
½ tl baking soda
100 g chocoladedruppels puur
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier