Pastinaaksoep met truffel & kaaskletskoppen
Upgrade je soep met truffelolie en een zelfgemaakte kletskop van Parmezaan. Gouden combi!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en knoflook grof. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in gelijke stukken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
Rasp de kaas. Maak ronde hoopjes kaas van ca. Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier. Leg ze over een deegroller heen en laat afkoelen op een rooster.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen, besprenkel met de truffelolie en bestrooi met de tuinkers. Serveer de kaaskletskoppen erbij.
Pastinaaksoep met truffel & kaaskletskoppen
Upgrade je soep met truffelolie en een zelfgemaakte kletskop van Parmezaan. Gouden combi!
voorgerecht
null personen
255 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui en knoflook grof. Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in gelijke stukken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
Rasp de kaas. Maak ronde hoopjes kaas van ca. Ø 8 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper. Bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier. Leg ze over een deegroller heen en laat afkoelen op een rooster.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen, besprenkel met de truffelolie en bestrooi met de tuinkers. Serveer de kaaskletskoppen erbij.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
400 g pastinaken
2 el milde olijfolie
750 ml water
1 kippenbouillontablet
80 g Parmezaanse kaas
1 el olijfolie met truffelaroma
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
bakpapier
deegroller
staafmixer