Tomaat-pastinaaksoep
Op koude of natte dagen gaat er niks boven een kom dampende soep!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in parten. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee.
Voeg de tomaten en het kokende water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie.
Tomaat-pastinaaksoep
Op koude of natte dagen gaat er niks boven een kom dampende soep!
voorgerecht
null personen
135 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in parten. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee.
Voeg de tomaten en het kokende water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
20 g verse gember
600 g roma tomaten
400 g pastinaken
2 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
1 l kokend water
2 groentebouillonblokjes
7½ g verse krulpeterselie
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer