Biefstuk met romige paddenstoelenjus
Biestuk met champignonroomsaus is niet voor niets een klassieker. Serveer met aardappelpuree en boontjes en je hebt 'n heerlijk AVG'tje.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en een beetje kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi rondom met de helft van de kruidenmix. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare, keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten. Laat het bakvet zitten.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bak in het achtergebleven bakvet de champignons met de rest van de kruidenmix 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Voeg de slagroom toe en verwarm 1 min. Serveer de biefstuk met de paddenstoelenjus, sperziebonen en puree.
Biefstuk met romige paddenstoelenjus
Biestuk met champignonroomsaus is niet voor niets een klassieker. Serveer met aardappelpuree en boontjes en je hebt 'n heerlijk AVG'tje.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en een beetje kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi rondom met de helft van de kruidenmix. Verhit de boter met de olie in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in 4 min. medium rare, keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten. Laat het bakvet zitten.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bak in het achtergebleven bakvet de champignons met de rest van de kruidenmix 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Voeg de slagroom toe en verwarm 1 min. Serveer de biefstuk met de paddenstoelenjus, sperziebonen en puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 biefstukken
1 el mix voor steak & jus
30 g ongezouten roomboter
1 el arachideolie
600 g sperziebonen
250 g gesneden kastanjechampignons
100 ml slagroom
Dit heb je nodig
pureestamper