Red velvet taart
Red velvet cake: fluweelzacht en door de dieprode kleur een feest voor het oog. Ga aan de slag met het bakken van deze feestelijke taart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed bodems van de twee springvormen met bakpapier en vet de randen in. Zeef de bloem, baksoda, het cacaopoeder en zout boven een kom.
Doe 100 g boter met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend, de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, de helft van het vanille-extract en twee tubes rode kleurstof toe.
Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd. Ga zo nodig tussendoor met een spatel langs de randen en bodem van de kom. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en bak in ca. 45 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cakes gaar. Neem ze uit de oven, haal uit de vorm en laat ze in ca. 2 uur helemaal afkoelen op een rek.
Doe ondertussen de roomkaas met de rest van de boter en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in ca. 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker is opgenomen voordat je een volgende hoeveelheid toevoegt.
Halveer de cakes overlangs doormidden zodat je 4 gelijke lagen hebt. Maak de bovenkanten van de cakelagen recht door de bolling eraf te snijden, bewaar de afsnijdsels.
Bestrijk de bovenkanten van 3 cakelagen met de helft van de roomkaas. Leg ze op elkaar en leg de vierde cakelaag er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de roomkaas. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.
Red velvet taart
Red velvet cake: fluweelzacht en door de dieprode kleur een feest voor het oog. Ga aan de slag met het bakken van deze feestelijke taart!
null personen
675 kcal
55 min. bereiden
120 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed bodems van de twee springvormen met bakpapier en vet de randen in. Zeef de bloem, baksoda, het cacaopoeder en zout boven een kom.
Doe 100 g boter met de suiker in de kom van een staande mixer en klop in ca. 8 min. luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend, de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, de helft van het vanille-extract en twee tubes rode kleurstof toe.
Voeg het bloemmengsel in 3 delen toe en meng op de laagste stand tot alles goed is gemengd. Ga zo nodig tussendoor met een spatel langs de randen en bodem van de kom. Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen en bak in ca. 45 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cakes gaar. Neem ze uit de oven, haal uit de vorm en laat ze in ca. 2 uur helemaal afkoelen op een rek.
Doe ondertussen de roomkaas met de rest van de boter en de rest van het vanille-extract in de kom van de staande mixer en klop in ca. 4 min. luchtig. Zet de mixer op de laagste stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker is opgenomen voordat je een volgende hoeveelheid toevoegt.
Halveer de cakes overlangs doormidden zodat je 4 gelijke lagen hebt. Maak de bovenkanten van de cakelagen recht door de bolling eraf te snijden, bewaar de afsnijdsels.
Bestrijk de bovenkanten van 3 cakelagen met de helft van de roomkaas. Leg ze op elkaar en leg de vierde cakelaag er ondersteboven op. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met de rest van de roomkaas. Verkruimel de afsnijdsels en versier daarmee de taart.
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
400 g tarwebloem
1 tl baksoda
2 el cacaopoeder
½ tl zout
300 g fijne kristalsuiker
2 middelgrote scharreleieren
170 ml zonnebloemolie
170 ml karnemelk
2 tl appelciderazijn
3 tl vanille-extract
100 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
300 g verse roomkaas
250 g poedersuiker
Dit heb je nodig
springvorm ø 18 cm
bakpapier
fijne zeef
staande mixer
sateprikker