Red velvet kerstcake
Hoe leuk: deze red velvet cake is vermomd als knalgroene kerstboom.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Zeef de bloem, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een kom.
Doe 75 g boter met de fijne kristalsuiker in een tweede kom en klop met een handmixer in ca. 8 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend, de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, het vanille-extract en 2 tubes rode kleurstof toe. Schep het bloemmengsel voorzichtig erdoor.
Schep het beslag in de holten van de stapelbare vorm. Bak de cake in 45-55 min. in de oven gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is: steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen.
Klop in een schone kom met een handmixer met schone garden de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg de helft van de poedersuiker en 2 tubes groene en 2 tubes blauwe kleurstof toe, mix 1 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de poedersuiker toe en mix nog 1 min. tot een egaal groene botercrème. Schep in de spuitzak.
Haal de 3 lagen cake uit de vorm. Snijd eventueel een stukje van de bovenkant af als deze niet helemaal plat is. Spuit een klein beetje botercrème op de onderkant van de grootste cake, zodat hij niet gaat schuiven, en zet hem op een serveerschaal. Spuit er ca. 1 el botercrème op en bestrooi met 1 el knetterpopsuiker. Plaats het middelste deel erop, spuit er ca. een ½ el botercrème op en bestrooi met de rest van de knetterpopsuiker. Zet het kleinste cakeje erop en prik de satéprikker in het midden door de hele caketoren, voor extra stevigheid.
Spuit de rest van de botercrème in sierlijke kleine en grotere toefjes rondom de gehele cake. Versier met de parels en de strooimix hulstblaadjes.
Red velvet kerstcake
Hoe leuk: deze red velvet cake is vermomd als knalgroene kerstboom.
nagerecht
null porties
675 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Zeef de bloem, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een kom.
Doe 75 g boter met de fijne kristalsuiker in een tweede kom en klop met een handmixer in ca. 8 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Voeg langzaam, al kloppend, de zonnebloemolie, karnemelk, azijn, het vanille-extract en 2 tubes rode kleurstof toe. Schep het bloemmengsel voorzichtig erdoor.
Schep het beslag in de holten van de stapelbare vorm. Bak de cake in 45-55 min. in de oven gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is: steek de prikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen.
Klop in een schone kom met een handmixer met schone garden de rest van de boter in 8 min. licht en luchtig. Voeg de helft van de poedersuiker en 2 tubes groene en 2 tubes blauwe kleurstof toe, mix 1 min. op lage snelheid tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de poedersuiker toe en mix nog 1 min. tot een egaal groene botercrème. Schep in de spuitzak.
Haal de 3 lagen cake uit de vorm. Snijd eventueel een stukje van de bovenkant af als deze niet helemaal plat is. Spuit een klein beetje botercrème op de onderkant van de grootste cake, zodat hij niet gaat schuiven, en zet hem op een serveerschaal. Spuit er ca. 1 el botercrème op en bestrooi met 1 el knetterpopsuiker. Plaats het middelste deel erop, spuit er ca. een ½ el botercrème op en bestrooi met de rest van de knetterpopsuiker. Zet het kleinste cakeje erop en prik de satéprikker in het midden door de hele caketoren, voor extra stevigheid.
Spuit de rest van de botercrème in sierlijke kleine en grotere toefjes rondom de gehele cake. Versier met de parels en de strooimix hulstblaadjes.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g ongezouten roomboter
300 g tarwebloem
1 tl baksoda
1½ el cacaopoeder
½ tl zout
225 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote scharreleieren
125 ml zonnebloemolie
125 ml karnemelk
½ el appelciderazijn
1 tl vanille-extract
100 g Cake Decor regenboogkleurstoffen
250 g poedersuiker
1½ el AH Excellent suiker knetterpop
105 g AH Excellent crunchparels rood groen
1 tl AH Excellent strooimix hulstblaadjes
Dit heb je nodig
siliconen bakvorm toren (3-delig)
sateprikker
spuitzak met stervormig mondje