Kids-kaasfondue met groentespiesje en aardappelsterren
Afblijven, ouders. Deze kaasfondue is speciaal en alléén voor kinderen! Dippen doen ze met groentesterren en aardappelsterren.
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van 1 cm. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de komkommer en paprika. Steek om en om de komkommer- en paprikasterren aan de satéprikkers.
Snijd het stokbrood in plakjes. Pers de citroen uit. Rasp de kaas grof en meng met het aardappelzetmeel.
Bereid de aardappelkerststerren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng ondertussen 150 ml water aan de kook op middelhoog vuur, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg het kaasmengsel beetje bij beetje en al roerend met een garde toe. Voeg pas extra kaas toe als die in de pan volledig gesmolten is. Zet het vuur lager als de kaas dreigt aan te branden.
Haal de pan van het vuur, voeg de zuivelspread en het citroensap toe en roer door. Voeg eventueel wat water toe als de kaasfondue te dik is en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de kaasfondue met de groentespiesjes, aardappelsterren en het stokbrood.
Kids-kaasfondue met groentespiesje en aardappelsterren
Afblijven, ouders. Deze kaasfondue is speciaal en alléén voor kinderen! Dippen doen ze met groentesterren en aardappelsterren.
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika’s schoon. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van 1 cm. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de komkommer en paprika. Steek om en om de komkommer- en paprikasterren aan de satéprikkers.
Snijd het stokbrood in plakjes. Pers de citroen uit. Rasp de kaas grof en meng met het aardappelzetmeel.
Bereid de aardappelkerststerren volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng ondertussen 150 ml water aan de kook op middelhoog vuur, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg het kaasmengsel beetje bij beetje en al roerend met een garde toe. Voeg pas extra kaas toe als die in de pan volledig gesmolten is. Zet het vuur lager als de kaas dreigt aan te branden.
Haal de pan van het vuur, voeg de zuivelspread en het citroensap toe en roer door. Voeg eventueel wat water toe als de kaasfondue te dik is en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de kaasfondue met de groentespiesjes, aardappelsterren en het stokbrood.
algemeen:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 gele paprika
1 komkommer
1 vers stokbrood
½ citroen
400 g jong belegen kaas
1 el aardappelzetmeel
240 g AH Excellent aardappelkerststerren
¼ groentebouillonblokje
150 ml water
100 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
uitsteekvormpje ster ø 2 cm
houten sateprikkers 20 cm
blokrasp