Groene linzensoep
Groene linzensoep: een hartverwarmende kom vol met smaak. De finishing touch? Een lepel citroenyoghurt.
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en gember 8 min. Voeg de komijn, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Voeg de linzen toe en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Roer het rasp door de yoghurt en breng op smaak met peper.
Schep met een soeplepel 200 ml soep (per 4 personen) in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer.
Meng de gepureerde soep en de spinazie in delen door de rest van de soep. Haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden en schep op elke portie een lepel citroenyoghurt.
Groene linzensoep
Groene linzensoep: een hartverwarmende kom vol met smaak. De finishing touch? Een lepel citroenyoghurt.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, bleekselderij en gember 8 min. Voeg de komijn, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.
Voeg de linzen toe en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur 30 min. koken met de deksel op de pan.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Roer het rasp door de yoghurt en breng op smaak met peper.
Schep met een soeplepel 200 ml soep (per 4 personen) in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer.
Meng de gepureerde soep en de spinazie in delen door de rest van de soep. Haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over borden en schep op elke portie een lepel citroenyoghurt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
200 g winterpenen
3 stengels bleekselderij
30 g verse gember
4 el traditionele olijfolie
1 el gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl chilivlokken
300 g gedroogde groene linzen
1½ l water
2 groentebouillontablet
1 citroen
100 g yoghurt
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer