Drankjes met champagne
Knallen en proosten met bubbels. Met oud en nieuw drinken we massaal champagne. Niks is toch mooier dan smakelijke bubbels in fonkelende glazen. Met deze recepten bruis je vrolijk het nieuwe jaar in.
Perencocktail maken
- Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
- Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
- Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.
Meer feestelijke drankjes
Voor bij de borrel