Perencocktail
Het perfecte drankje om mee te toosten!
Aan de slag
Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.
Perencocktail
Het perfecte drankje om mee te toosten!
voorgerecht
null personen
140 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.
variatietip:
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 Conference peren
½ citroen
500 ml ongezoete appelsap
2 el wodka
1 fles champagne
3 takjes verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine