Vegetarische voorgerechten met bietjes

Vegetarische voorgerechten met bietjes

De lekkerste vegetarische voorgerechten met bietjes? In deze topselectie vind je de allerbeste recepten. Van bietensoep tot spannende carpaccio van biet met chocolade.

Rode paprika en bietsoep

Rode paprika en bietsoep

  1. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.