Verjaardagsrecepten
Er is er een jarig, hoera! En dat wordt gevierd. Met een tafel vol lekkere hapjes voor groot en klein wordt het een echt knalfeest!
Slagroomtaart maken
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met 250 g suiker en het vanillemerg in 10 min. luchtig met een mixer. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het mengsel en doe in de springvorm. Bak de cake ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 4 uur afkoelen.
- Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
- Maak de roos: kneed een peervormig rozenknopje van marsepein. Maak van de rest een rolletje en snijd in 10 gelijke stukjes. Vorm er balletjes van en druk die plat tot bloemblaadjes. Vouw ze 1 voor 1 om het rozenknopje.
- Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 gelijke plakken. Bestrijk de onderste laag met de helft van de jam en leg de volgende laag erop. Bestrijk met de rest van de jam en leg de bovenkant erop.
- Klop de slagroom stijf met 2 el suiker en bestrijk de taart er rondom mee. Plak het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart en leg de roos erbovenop.