Blauwe bessencake
Deze blauwe bessencake met citroen en roomkaasglazuur is een echte bakfavoriet. De cake is zoet, fruitig en fris en heeft glazuur om je vingers bij af te likken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Mix de boter met de suiker in een kom met een mixer met gardes in ca. 5 min. tot een luchtige crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef 200 g van het bakmeel en het zout boven het mengsel, voeg 1 tl citroenrasp en de helft van het vanille-extract toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Meng de blauwe bessen met de rest van het bakmeel en spatel de bessen voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer eventueel na 55 min. met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen en vervolgens 45 min. op een rooster.
Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 2 el citroensap, de poedersuiker en de rest van het vanille-extract. Verdeel het roomkaasglazuur over de cake en garneer met de rest van de bessen en de rest van het citroenrasp.
Blauwe bessencake
Deze blauwe bessencake met citroen en roomkaasglazuur is een echte bakfavoriet. De cake is zoet, fruitig en fris en heeft glazuur om je vingers bij af te likken.
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
Mix de boter met de suiker in een kom met een mixer met gardes in ca. 5 min. tot een luchtige crème. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef 200 g van het bakmeel en het zout boven het mengsel, voeg 1 tl citroenrasp en de helft van het vanille-extract toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Meng de blauwe bessen met de rest van het bakmeel en spatel de bessen voorzichtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer eventueel na 55 min. met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen en vervolgens 45 min. op een rooster.
Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 2 el citroensap, de poedersuiker en de rest van het vanille-extract. Verdeel het roomkaasglazuur over de cake en garneer met de rest van de bessen en de rest van het citroenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
200 g ongezouten roomboter
180 g kristalsuiker
4 middelgrote scharreleieren
215 g zelfrijzend bakmeel
2 tl vanille-extract
¼ tl zout
150 g blauwe bessen
200 g roomkaas
30 g poedersuiker
Dit heb je nodig
staande mixer met garde
cakevorm (25 cm, ingevet)
sateprikker