Wafels
Zelf wafels maken is ontzettend leuk én makkelijker dan je denkt. En als je eenmaal de slag te pakken hebt, kun je er eindeloos mee variëren. Tijd om dat wafelijzer uit de kast te halen dus! Met welk recept begin jij?
Luikse wafels maken
- Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.
- Klop in een andere kom de eieren los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 100 g gesmolten boter (per 4 wafels) erdoor.
- Schenk, al roerend, het yoghurtmelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
- Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten boter en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven. Lekker met een klontje boter en ahornsiroop.