Crumble

Crumble

Met een goed recept voor crumble maak jij van elke fruitsoort een heerlijk dessert. Tip: zorg ervoor dat je altijd fruit in de vriezer hebt, dan staat jouw crumble binnen vijf minuten in de oven. Bewaar naast dat fruit ook meteen wat vanille-ijs, de perfecte metgezel van een nog warme crumble.

Appelcrumble maken: zo doe je dat

Appelcrumble maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Zeef het tarwebloem boven een kom, voeg de boter en ⅔ van de suiker toe en kneed tot een kruimelig deeg.
  2. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appelblokjes met de rest van de suiker en de kaneel om in de ovenschaal. Hak de noten grof. Verdeel het kruimelige deeg met de noten over de appels.
  3. Bak de appel-notencrumble in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker. Schep de crumble aan tafel op de borden en schep er een bol ijs bij.