Aardappelballen met oesterzwammen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 gram oesterzwammen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 350 gram gare kruimige aardappel
  • 2 eetl. melk
  • 80 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 100 gram pittig geraspte kaas
  • 2 eetl. fijngeknipte selderij
  • 250 ml. olie om in te frituren

Bereiden

Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze fijn,bak ze in de bak en braad bruin en gaar en laat ze daarna afkoelen. Maak een deeg in de keukenmachine van de aardappel,melk,ei,boekweitmeel,zout,peper en kaas. Meng de oesterzwammen en de selderij door het deeg. Verhit de frituurolie in de braadpan,als de olie heet genoeg is schep dan met een eetlepel bergjes van het deeg en frituur de balletjes lekker bruin.

Materialen

koekepan braadpan keukenmachine eetlepel

Bronvermelding