Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.
Koolrabi
Koolrabi is het neefje van broccoli en bloemkool. Je kunt hem lekker roerbakken of door de salade doen. Probeer eens een recept voor een ovenschotel, eet ‘m op een sandwich, of serveer koolrabi bij een stuk vlees. Veelzijdig is hij zeker, maar ook een beetje vergeten. Met deze recepten bereid je ‘m met gemak.

Koolrabi koken
Koolrabi is een groente die je makkelijk kan koken. Zo ga je aan de slag:
- Snij de bladeren en stengels weg
- Schil de knollen
- Snij ze naar eigen wens in halfjes, plakjes of blokjes
- Zet een pan met water op het vuur en kook de koolrabi in 10 à 15 minuten beetgaar
- Giet de koolrabi af
- Serveer met een snufje nootmuskaat
Enjoy!
Koolrabi recepten
Rauwe koolrabisalade met walnoten
Ingrediënten
Aantal personen
4 eetlepel walnotenolie | |
2 theelepel dijonmosterd | |
2 eetlepel appelciderazijn | |
15 gram verse selderij | |
100 gram ongebrande walnoten | |
1 koolrabi | |
300 gram winterpeen | |
1 Elstar appel |
Direct aan de slag
1
per stuk
AH Koolrabi
1
40 g
AH Selderij
2
110 g
AH Ongebrande walnoten
2
los per kilo
AH Elstar
Alleen in de winkel
3
250 ml
AH Walnoot olie