Koolrabi in mosterd-roomsaus
Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis.
Aan de slag
Snijd de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken.
Verwijder de deksel en laat de groente nog 5 min. koken tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt. Schep de koolrabi met schuimspaan in een warme schaal.
Haal van het vuur af, roer mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de saus over de koolrabi. Lekker met gegrilde karbonades.
Koolrabi in mosterd-roomsaus
Origineel groentegerecht voor bij een stukje (vegetarisch) vlees of vis.
bijgerecht
null personen
250 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de koolrabi's dun en snijd doormidden. Leg de helften op het snijvlak en snijd dunne plakken. Leg de plakken in een wijde hapjespan en schenk er slagroom over. Breng de slagroom aan de kook en laat de koolrabi 5 min. afgedekt koken.
Verwijder de deksel en laat de groente nog 5 min. koken tot de koolrabi gaar is en de slagroom wat is ingekookt. Schep de koolrabi met schuimspaan in een warme schaal.
Haal van het vuur af, roer mosterd door de lichtgebonden saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de saus over de koolrabi. Lekker met gegrilde karbonades.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 koolrabi's
250 ml verse slagroom
1 el grove Zaanse mosterd