Botercrème
Botercrème die door veel patissiers wordt gebruikt is op basis van banketbakkersroom. Dit maakt 'm lichter en lekkerder dan alleen boter met poedersuiker!
Aan de slag
Meng de suiker met het custardpoeder en ⅕ van de melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit.
Breng de rest van de melk in een kleine (steel)pan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.
Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek hem af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.
Klop met een mixer de boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.
Botercrème
Botercrème die door veel patissiers wordt gebruikt is op basis van banketbakkersroom. Dit maakt 'm lichter en lekkerder dan alleen boter met poedersuiker!
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng de suiker met het custardpoeder en ⅕ van de melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit.
Breng de rest van de melk in een kleine (steel)pan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.
Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek hem af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.
Klop met een mixer de boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g fijne kristalsuiker
25 g custardpoeder
250 ml volle melk
½ vanillestokje
300 g ongezouten roomboter
100 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
keukenmachine of handmixer