Baked Alaska kerstboom
Baked Alaska is vanzichzelf al een pronkstuk, maar als kerstboom is het al helemaal een fantastische afsluiter!
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de 3 holten van de stapelbare vorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de helft van de cakerol in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de zijkanten van de 3 holten van de vorm ermee. De plakken mogen elkaar een klein beetje overlappen.
Verdeel het ijs over de holten van de vorm, druk goed aan. Snijd van de rest van de cake nog 3 plakjes van 1 cm en leg op het ijs. Zet minimaal 5 uur in de vriezer tot alles door en door bevroren is.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een handmixer. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop nog 5 min. tot er glanzende pieken ontstaan.
Haal de vorm uit de vriezer, verwijder de onderdelen uit de vormen en verwijder de folie. Stapel de 3 onderdelen op een serveerschaal netjes op elkaar. Bestrijk de toren met de achterkant van een lepel in sierlijke pieken met de meringue. Zorg dat de plakken cakerol overal zijn bedekt. Steek de brûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin. Versier met de gouden parels en serveer direct.
Baked Alaska kerstboom
Baked Alaska is vanzichzelf al een pronkstuk, maar als kerstboom is het al helemaal een fantastische afsluiter!
nagerecht
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de 3 holten van de stapelbare vorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de helft van de cakerol in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de zijkanten van de 3 holten van de vorm ermee. De plakken mogen elkaar een klein beetje overlappen.
Verdeel het ijs over de holten van de vorm, druk goed aan. Snijd van de rest van de cake nog 3 plakjes van 1 cm en leg op het ijs. Zet minimaal 5 uur in de vriezer tot alles door en door bevroren is.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een handmixer. Voeg geleidelijk de kristalsuiker toe en klop nog 5 min. tot er glanzende pieken ontstaan.
Haal de vorm uit de vriezer, verwijder de onderdelen uit de vormen en verwijder de folie. Stapel de 3 onderdelen op een serveerschaal netjes op elkaar. Bestrijk de toren met de achterkant van een lepel in sierlijke pieken met de meringue. Zorg dat de plakken cakerol overal zijn bedekt. Steek de brûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin. Versier met de gouden parels en serveer direct.
bereidingstip:
serveertip:
variatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 ml bosvruchtensorbetijs
300 g cakerol met aardbei en crèmevulling
100 g vloeibaar eiwit
100 g fijne kristalsuiker
2 el AH Excellent parels goud
Dit heb je nodig
vershoudfolie
siliconen bakvorm toren (3-delig)
crème brûlée-brander