Biologische recepten
Biologisch eten? Goed bezig! Allerhande helpt je biologische recepten te koken met producten van boeren die de natuur haar werk laten doen. Tip: kook in het seizoen. Ook dit is een stuk duurzamer!
Gnocchi met aubergine-tomatensaus
- Snijd de rode uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de aubergines in blokjes van 1 cm. Voeg de aubergine en gedroogde oregano toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op middelhoog vuur stoven, roer af en toe.
- Snijd de mozzarella in blokjes en schep de laatste 5 min. erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Rasp de Parmezaanse kaas en scheur de basilicumblaadjes grof. Verdeel de Parmezaanse kaas en het basilicum voor het serveren over de auberginestoof. Serveer met de gnocchi.
Wat betekent biologisch eten?
Vraag je je weleens af wat biologisch eten nou precies is? Bij de productie van biologisch eten wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo krijgen dieren meer ruimte en gebruiken boeren alleen groene middelen. Ook producten zoals kaas, melk en eieren kunnen biologisch zijn. Twijfel je of een product biologisch is? Op alle verpakte biologische producten zit een Europees biologisch kenmerk. Wel zo handig!
Diervriendelijk
De hele dag gezond