Bloemkoolsteak met limabonenpuree
Een feestelijk vegetarisch voorgerecht, deze bloemkoolsteak. Leg 'm op een bedje van een bonenpuree en breng op smaak met kappertjes, peterselie, rode peper en citroen. Alsof een chef 't heeft gemaakt zo mooi (en lekker!).
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken van 2-3 cm dik. Meng ¼ van de olie met de picadillokruiden en smeer de steaks er rondom mee in. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.
Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de rode peper fijn. Wil je het minder pittig, verwijder dan de zaadlijsten van de peper. Giet de kappertjes af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de bonen af, bewaar het vocht.
Verhit in een koekenpan ¼ van de olie op hoog vuur. Bak al omscheppend ¾ van de sjalot, ¾ van de knoflook, de peterselie, de rode peper en de kappertjes 3-4 min. tot alles een beetje knapperig is. Haal van het vuur en blus af met 50 ml (per 4 personen) citroensap. Roer het citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de sjalot en de rest van de knoflook 2-3 min. tot zacht. Voeg de bonen toe en bak nog 5-7 min. mee. Schep om. Schep alles in een vuurvaste kom en pureer met de staafmixer tot een crèmige, gladde puree. Voeg eventueel wat van het bonenvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenpuree over platte borden, smeer met de achterkant van een lepel uit tot een cirkel. Leg daarop de bloemkoolsteaks en schep het kappertjesmengsel erover.
Bloemkoolsteak met limabonenpuree
Een feestelijk vegetarisch voorgerecht, deze bloemkoolsteak. Leg 'm op een bedje van een bonenpuree en breng op smaak met kappertjes, peterselie, rode peper en citroen. Alsof een chef 't heeft gemaakt zo mooi (en lekker!).
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken van 2-3 cm dik. Meng ¼ van de olie met de picadillokruiden en smeer de steaks er rondom mee in. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.
Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de rode peper fijn. Wil je het minder pittig, verwijder dan de zaadlijsten van de peper. Giet de kappertjes af. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de bonen af, bewaar het vocht.
Verhit in een koekenpan ¼ van de olie op hoog vuur. Bak al omscheppend ¾ van de sjalot, ¾ van de knoflook, de peterselie, de rode peper en de kappertjes 3-4 min. tot alles een beetje knapperig is. Haal van het vuur en blus af met 50 ml (per 4 personen) citroensap. Roer het citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de sjalot en de rest van de knoflook 2-3 min. tot zacht. Voeg de bonen toe en bak nog 5-7 min. mee. Schep om. Schep alles in een vuurvaste kom en pureer met de staafmixer tot een crèmige, gladde puree. Voeg eventueel wat van het bonenvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bonenpuree over platte borden, smeer met de achterkant van een lepel uit tot een cirkel. Leg daarop de bloemkoolsteaks en schep het kappertjesmengsel erover.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
8 el milde olijfolie
1 el picadillokruiden
4 sjalotten
15 g verse krulpeterselie
4 tenen knoflook
1 rode peper
50 g kappertjes
1 biologische citroen
800 g limabonen
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
staafmixer