Tomatensoep met bonen en geroosterde paprika
Deze tomatensoep is goed gevuld dankzij de toevoeging van bonen en geroosterde paprika. Dille en créme fraîche fraaien het kommetje niet alleen op, ze geven ook een fris en kruidig extraatje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien, paprika’s en tomaatjes in kwarten. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verdeel de groenten en bonen naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅔ van de olie en rooster ca. 25 min. in de oven.
Haal de groenten uit de oven en hou de helft van de paprika en de helft van de bonen achter ter garnering. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een soeppan en voeg de geroosterde groenten en bonen en het vrijgekomen vocht toe. Voeg het kokend water, de passata en de groentebouillonblokjes toe. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de dille fijn. Snijd de achtergehouden paprika in stukjes en meng met de achtergehouden bonen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de crème fraîche los met eventueel wat water. Verdeel de soep over borden en garneer met het paprika-bonenmengsel. Giet de crème fraîche met een mooie swirl in de soep en strooi de dille erover.
Tomatensoep met bonen en geroosterde paprika
Deze tomatensoep is goed gevuld dankzij de toevoeging van bonen en geroosterde paprika. Dille en créme fraîche fraaien het kommetje niet alleen op, ze geven ook een fris en kruidig extraatje.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien, paprika’s en tomaatjes in kwarten. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Verdeel de groenten en bonen naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅔ van de olie en rooster ca. 25 min. in de oven.
Haal de groenten uit de oven en hou de helft van de paprika en de helft van de bonen achter ter garnering. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een soeppan en voeg de geroosterde groenten en bonen en het vrijgekomen vocht toe. Voeg het kokend water, de passata en de groentebouillonblokjes toe. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de dille fijn. Snijd de achtergehouden paprika in stukjes en meng met de achtergehouden bonen. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de crème fraîche los met eventueel wat water. Verdeel de soep over borden en garneer met het paprika-bonenmengsel. Giet de crème fraîche met een mooie swirl in de soep en strooi de dille erover.
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 biologische uien
3 biologische rode paprika’s
250 g biologische trostomaten
1¼ kg biologische witte bonen in pot
3 el biologische olijfolie extra vierge
700 ml kokend water
690 g biologische passata di pomodoro fijn gekruid
2 groentebouillonblokjes
10 g verse dille
125 g biologische crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer