Vegetarische gourmetrecepten
De beste vegetarische gourmetrecepten op een rij. Ook voor niet-vegetariërs zijn deze recepten bijzonder en lekker. Een waar culinair vega feestje!
Gourmet-pizzabroodjes
- Verdeel de roomboter over de gourmetpannetjes. Verhit de boter en bak de plakjes stokbrood in het pannetje 2-3 min.
- Keer om en beleg de gebakken kanten met de plakken tomaat. Snijd de minimozzarella's in plakjes en leg op de tomaten. Bak pizzaatjes nog 2-3 min. onder het grillgedeelte van het gourmetstel. Leg ze op een bord en besprenkel met de pesto.
Waar komt gourmetten vandaan?
Gourmetten is overgewaaid vanuit Azië, waar het heel gebruikelijk is om aan tafel je eigen eten klaar te maken. Zoals in Korea, waar ze op een plaat in het midden van de tafel gerechten bereiden. Een soort voorloper van shared dining! Bij de ‘Hollandse’ gourmet wordt dit vaak aangevuld met (stok)brood, sauzen, ei en (pannenkoek)beslag. Gourmetten is bij ons onlosmakelijk verbonden met familie, gezelligheid en de feestdagen.
Vegetarisch gourmetboodschappenlijstje: wat heb je nodig?
● Kruiden
● Sauzen (mayonaise, ketchup, satésaus, knoflooksaus, cocktailsaus, etc.)
● Vega
● Groenten (courgette, paprika, champignons, bosui, mais)
● Fruit (stukjes ananas, schijfjes appel, plakjes banaan)
● Stokbrood of afbakbroodjes
● Eieren
● Aankleding (servetten, tafelkleed, kaarsen, schaaltjes)
Welke wijn en bier bij gourmet?
Een sappige rode wijn zoals merlot of pinot noir past bij elk gourmetgerecht. Deze zachte wijnen combineren goed met een stukje vlees, maar ook met vis. Liever wit? Gruner veltliner is een allemansvriend en een cava of champagne kan altijd als je van feestelijke bubbels houdt. En voor de bierliefhebber: een frisfruitig tripel biertje doet het fantastisch bij de hapjes en sauzen.
Direct aan de slag
Dagje vegetarisch