Vegetarische voorgerechten kerst

Vegetarische voorgerechten kerst

Een vegetarisch voorgerecht voor het kerstdiner bedenken is soms zo makkelijk nog niet. Wij helpen je een handje op weg met de lekkerste soepen, salades en andere voorgerechten waar geen vlees of vis aan te pas komt. Of neem een kijkje bij al onze kerstrecepten.

Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie

Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in kwarten. Smeer in met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Bak ondertussen de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor. Klop de eieren los.
  3. Meng de bloemkoolrijst, eieren, geraspte kaas en bloem in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van het beslag in 2 hoopjes over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag nog 2 wafels.
  4. Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan en bak de salie in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
  5. Verdeel de wafels over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de salie erop. Schep de gesmolten boter erover en eromheen.