Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine)

Anders, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Wachten: 1440 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml. slagroom
  • 150 gr. suiker
  • 3 1/2 el. poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eiwitten
  • zout

Bereiden

NB. Dit moet de dag van te voren (wachttijd is 1440 minuten) . Klop de slagroom samen met de poeder- en vanillesuiker stijf. Klop ook (in een andere kom) de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Breng de kristalsuiker in 100 ml. water aan de kook en laat het op een hoog vuur tot een heldere siroop inkoken. Schenk de siroop (al kloppend) door de eiwitten. Blijven kloppen tot het eiwitmengsel geheel is afgekoeld. Spatel nu voorzichtig de slagroom erdoor. Dek het geheel af en laat het in de vriezer bevriezen. . Laat het minstens 24 uur staan, ZONDER doorroeren. . Tip: Er zijn heerlijke sauzen (chocolade, aardbeien, etc.) te koop voor over toetjes. Deze kunnen ook voorzichtig door het mengsel geroerd worden om bijvoorbeeld chocolade-ijs of aardbeien-ijs te maken. . Tip: Voeg stukjes pure chocolade of vers fruit toe om het ijs nog bijzonderder te maken. . Eet smakelijk!

Bronvermelding