Paasrecepten 2024
Wat eten we met Pasen? Het paasontbijt, de paasbrunch of een paasdiner is bij uitstek een moment om helemaal los te gaan in de keuken. Van eiergerechten tot paasbrood: zet de hele tafel vol met een paar van deze paasrecepten en lekkers uit de AH Paasgids en geniet met volle teugen. Fan van zoetigheden? Ook voor de lekkerste paasdesserts ben je bij Allerhande aan het juiste adres! Eet smakelijk!
Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)
- Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de halve komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne plakken.
- Prak de eieren met een vork in stukjes. Meng met ⅓ van de mayonaise en 1 el bieslook en zet apart. Meng de zuivelspread met de rest van de mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl -rasp, de mierikswortel en 5 el bieslook. Breng op smaak met zout en royaal peper.
- Snijd de korstjes van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de plakjes zalm erover. Leg 3 sneetjes brood daarop. Besmeer deze met 75 g van het zuivel-spreadmengsel en verdeel de komkommer erover, maar houd 5 plakjes komkommer apart. Bestrooi met peper. Leg 3 sneetjes brood op de komkommer en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de eiersalade erover.
- Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van het zuivel-spreadmengsel. Zet 1 uur in de koelkast.
- Decoreer de bovenkant van de taart met de rucola, wilde-zalmeitjes, de rest van de bieslook en de rest van het citroenrasp. Maak roosjes van de komkommer en verdeel over de smörgåstårta.
Pasen: wat is de betekenis?
Pasen is een christelijk feest waarbij wordt gevierd dat Jezus uit de dood is opgestaan, de derde dag nadat hij werd gekruisigd. De precieze datum van Pasen verschilt, maar ligt tussen 22 maart en 25 april en is altijd op zondag en maandag. Of je nu christelijk bent of niet, Pasen is tegenwoordig voor velen een nationale feestdag.
Paasbrunch: welke recepten maak je?
Tijdens de paasbrunch vul je de tafel met zoet en hartig. Zo staat natuurlijk altijd een paasbrood op tafel. Dat kun je uiteraard kant-en-klaar kopen, maar is ook heel leuk om een keer zelf te maken. Daarnaast mogen eieren niet ontbreken, maak bijvoorbeeld een van deze recepten met ei. Liever een soep? Deze preisoep met gerookte zalm is een gegarandeerde hit. Of ga samen met de kinderen de keuken in en bak vrolijke kaneelhaasjes van bladerdeeg.
Paasei: versieren, verstoppen of vullen
Je eigen paaseieren versieren? Gebruik bijvoorbeeld waterverf en een klein kwastje of stiften. Er bestaan speciale apparaatjes om het ei vast te houden en rond te draaien, maar met een simpele eierdop kom je ook een heel eind. Tip voor tijdens het verstoppen: schrijf op waar je alle eieren verstopt. Zo kun je ze allemaal makkelijk terugvinden. Gevulde eieren passen trouwens ook goed bij Pasen. Eieren vullen kan op ontelbaar verschillende manieren, van de klassieke variant tot gevulde eieren met truffel.
Meer lekkere paasrecepten
Alles voor de Paasbrunch
Zoetigheden & lekkers