Kipdrumsticks met komijn en citroen
Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de helft uit. Meng het sap, rasp, de komijn, rode peper, rozemarijn, olie en honing in een kom.
Zorg dat de kipdrumsticks op kamertemperatuur zijn. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Schep om met de marinade en bestrooi met zout. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
Neem de kip uit de schaal en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk het achtergebleven vocht in een steelpan en laat 5 min. inkoken. Serveer als saus bij de kip.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Kipdrumsticks met komijn en citroen
Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn.
bijgerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de helft uit. Meng het sap, rasp, de komijn, rode peper, rozemarijn, olie en honing in een kom.
Zorg dat de kipdrumsticks op kamertemperatuur zijn. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Schep om met de marinade en bestrooi met zout. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.
Neem de kip uit de schaal en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk het achtergebleven vocht in een steelpan en laat 5 min. inkoken. Serveer als saus bij de kip.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 citroen
2 tl gemalen komijn
2 tl gedroogde rozemarijn
4 el koolzaadolie
2 el vloeibare honing
1½ kg kipdrumsticks
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)