Witlofschotel met gehaktballetjes
Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.
Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Witlofschotel met gehaktballetjes
Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.
Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.
Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g witlof
1 ui
300 ml kraanwater
1 middelgroot ei
120 g Maggi mix voor witlof met gehakt uit de oven
360 g Zweedse gehaktballetjes
25 g ongezouten roomboter
800 g koelverse aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)