Romige bietenrisotto met mortadella
Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven.
Aan de slag
Los de bouillontabletten op in het water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon in 5 min. al roerend opnemen.
Voeg de rest van de bouillon en bietjes toe. Kook de rijst in 10 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig. Snijd de mortadella in reepjes en rasp de kaas. Meng de crème fraîche, olijven, mortadella en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.
Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige bietenrisotto met mortadella
Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Los de bouillontabletten op in het water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon in 5 min. al roerend opnemen.
Voeg de rest van de bouillon en bietjes toe. Kook de rijst in 10 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig. Snijd de mortadella in reepjes en rasp de kaas. Meng de crème fraîche, olijven, mortadella en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.
Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 groentebouillontabletten
1 l kokend water
3 sjalotten
2 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
400 g geraspte bietjes
100 g mortadella
50 g Grana Padano kaas
125 g crème fraîche
180 g AH Excellent Taggia-olijven