Sperziebonensalade met radijs en pittige sesamdressing
Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in stukken van 6 cm.Snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Schep de groenten door elkaar.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en klop met de peper, sesamolie, sojasaus en het limoensap tot een dressing. Schenk over de salade.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Sperziebonensalade met radijs en pittige sesamdressing
Omdat je de bonen maar kort kookt, blijven ze lekker knapperig
bijgerecht
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in stukken van 6 cm.Snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Schep de groenten door elkaar.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en klop met de peper, sesamolie, sojasaus en het limoensap tot een dressing. Schenk over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g verse sperziebonen
1 komkommer
1 bos radijs
1 rode peper
2 cm verse gember
2 el sesamolie
4 tl sojasaus
2 el limoensap