Groene ijsthee
Met munt, gember en limoen is deze ijsthee van groene thee heerlijk fris.
Aan de slag
Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes. Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.
Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan. Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.
Groene ijsthee
Met munt, gember en limoen is deze ijsthee van groene thee heerlijk fris.
null personen
40 kcal
10 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
Breng het water aan de kook, schenk het in een plastic maatbeker en laat de theezakjes 5 min. trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Was de gember en snijd in dunne plakjes. Boen de limoenen en snijd ze in dunne plakjes. Doe de komkommer, gember en limoen samen met de takjes munt in een grote glazen kom.
Schenk het mineraalwater, de gingerale en koude thee erbij. Voeg wat ijsblokjes toe en roer door. Laat 15 min. staan. Zet de kom en glazen op tafel zodat iedereen zelf kan inschenken.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 ml kraanwater
6 zakjes groene thee
3 el vloeibare honing
1 komkommer
6 cm verse gember
2 limoenen
15 g verse munt
250 ml lichtbruisend mineraalwater
500 ml ginger ale
5 ijsblokjes