Rijstsalade met tonijn en bimi
bewaar
bewaar

Rijstsalade met tonijn en bimi

In een handomdraai een frisse rijstsalade op tafel met smaakmakers als rode peper, sojasaus, sesam en koriander.

15 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook ondertussen de bimi 3 min. in kokend water beetgaar.

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Meng het limoenrasp en -sap met de rode peper, sojasaus en sesamolie tot een dressing. Snijd de koriander fijn. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in blokjes. Meng de dressing door de rijst. Schep de bimi, koriander, avocado en tonijn erdoor. Bestrooi met het sesamzaad.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met tonijn en bimi

In een handomdraai een frisse rijstsalade op tafel met smaakmakers als rode peper, sojasaus, sesam en koriander.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig