Zomerstoof met ratatouille en chipolata
Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag!
Aan de slag
Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag!
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
35 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.
Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
1 rode paprika
½ courgette
1 ui
1½ teen knoflook
80 g chorizo pamplona
5 runderchipolata
2 el traditionele olijfolie
3 tl gedroogde Provençaalse kruiden
400 g tomatenschijven
40 ml rode wijn
400 g linzen in pot
40 g verse selderij
1½ el rodewijnazijn
1 vers stokbrood