Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade
Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Roerbak 3 min. Voeg de bleekselderij, erwten en peen julienne toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijstsalade in een grote platte schaal. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng de rijstsalade smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.
Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Gebakken scholfilet met lauwwarme rijstsalade
Klaar in 25 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en de rijst toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Roerbak 3 min. Voeg de bleekselderij, erwten en peen julienne toe en roerbak nog 3 min. Schep de rijstsalade in een grote platte schaal. Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng de rijstsalade smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.
Bestrooi de scholfilets aan beide kanten met de bloem en schud de overtollige bloem er weer af. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 2-3 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
2 uien
250 g bleekselderij
50 g ongezouten roomboter
3 tl kerriepoeder
600 g 1 minuut basmatirijst
1 kippenbouillontablet
300 g diepvries tuinerwten
150 g peen julienne
15 g verse platte peterselie
4 verse scholfilets
1 el tarwebloem