Rijstepap met kersen
Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen.
Aan de slag
Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.
Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe. Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.
Rijstepap met kersen
Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen.
nagerecht
null personen
250 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.
Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe. Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g risottorijst
500 ml volle melk
1 el kristalsuiker
2 kaneelstokjes
350 g kersen in pot
3 el geleisuiker speciaal