Appelflappen met cranberry’s en pecannoten
Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Appelflappen met cranberry’s en pecannoten
Krokante appelflappen met een heerlijk smeuïge vulling. Deze keer zonder spijs.
nagerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appel met de pecannoten, ⅓ van de suiker en de cranberry’s. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes roomboter bladerdeeg
1 Elstar appel
1 el pecannoten
3 el rietsuiker
2 el gedroogde cranberry's
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
bakpapier