Mezze met feta
Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.
Aan de slag
Snijd 150 g feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal. Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.
Doe 150 g feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.
Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Mezze met feta
Tophapjes voor op de borreltafel, maar ze doen het ook heel goed als voorgerecht of aperitief.
voorgerecht
null personen
345 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd 150 g feta in plakjes en de ui in dunne ringen. Snijd de blaadjes van de dille en de munt fijn en doe samen met de feta en ui in een schaal. Bestrooi met peper en schenk de olijfolie met citroen erover. Dek af en laat tot gebruik in de koelkast marineren.
Doe 150 g feta met de uitgelekte paprika, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd de rest van de feta in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierge olijfolie, rode peper en knoflook bij de feta. Laat tot gebruik in de koelkast marineren.
Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven in schaaltjes bij de borrel.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g feta
2 rode uien
10 g verse dille
10 g verse munt
100 ml olijfolie citroen
150 g gegrilde rode paprika's in pot
1 tl gemalen komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 rode peper
2 tenen knoflook
150 g nocellara olijven rozemarijn-peper
100 ml extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer