Aziatische groenteroerbak met seitan en ketjap
Een avondje Aziatisch wordt ook een avondje zonder vlees door de bijzondere oosterse vleesvervanger seitan.
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne, halve ringen. Doe de seitan in een zeef, laat uitlekken en vang de bouillon op. Dep de seitan droog met keukenpapier. Halveer eventueel grote stukken. Doe de seitan in een kom en meng met de bloem.
Verhit 300 ml olie in een koekenpan en bak de seitan in 3 min. krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap en 100 ml van de opgevangen bouillon. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de paprika, tuinerwten en ketjapsaus toe en roerbak 3 min. Voeg de noedels toe en bak 1 min. mee. Snijd de koriander fijn. Schep de noedels in een schaal, verdeel de seitan, sesamzaad en koriander erover en serveer.
Aziatische groenteroerbak met seitan en ketjap
Instructievideo - 01:46 min.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Aziatische groenteroerbak met seitan en ketjap
Een avondje Aziatisch wordt ook een avondje zonder vlees door de bijzondere oosterse vleesvervanger seitan.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne, halve ringen. Doe de seitan in een zeef, laat uitlekken en vang de bouillon op. Dep de seitan droog met keukenpapier. Halveer eventueel grote stukken. Doe de seitan in een kom en meng met de bloem.
Verhit 300 ml olie in een koekenpan en bak de seitan in 3 min. krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap en 100 ml van de opgevangen bouillon. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de paprika, tuinerwten en ketjapsaus toe en roerbak 3 min. Voeg de noedels toe en bak 1 min. mee. Snijd de koriander fijn. Schep de noedels in een schaal, verdeel de seitan, sesamzaad en koriander erover en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g eiernoedels
2 zoete puntpaprika's
380 g seitan naturel in pot
3 el tarwebloem
320 ml zonnebloemolie
3 cm verse gember
1 teen knoflook
2 el ketjap manis
200 g diepvries tuinerwten
15 g verse koriander
2 el geroosterde sesamzaadjes